Viikunalimppu

sour-dough-654144_1280

 

Tämä on yksi muunnelma perinteisemmästä mallaslimpusta. Ohje on aikoinaan ollut Tuoppi-kaljamallaspussissa. Toimii!

 

3 dl Tuoppi-kaljamaltaita

6dl vettä

 

5dl piimää

1 rkl suolaa

50 g hiivaa

1,5dl siirappia

8dl ruisjauhoja

2dl talkkunajauhoja

n. 12 dl vehnä- tai hiivalaeipäjauhoja

1,5dl auringonkukansiemeniä

1pss (200g) viikunoita

75g voita tai margariinia

 

Voiteluun kananmuna ja koristeeksi auringonkukansiemeniä

 

Kiehauta kaljamaltaat vedessä. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Siirrä seos taikinakulhoon ja sekoita joukkoon hiukan lämmitetty piimä (itse käytän ihan huoneenlämpöistä). Lisää suola, hiiva, siirappi, talkkuna- ja ruisjauhot. Leikkaa viikuna paloiksi ja sekoita palat auringonkukansiementen kanssa taikinaan. Alusta taikina vehnä- tai hiivaleipäjauhoilla melko napakaksi ja lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota.

Leivo taikinasta 3-4 leipää. Anna leipien vielä kohota uudelleen. Pistele kohonneet leivät, voitele ne kananmunalla ja ripottele koristeeksi auringonkukansiemeniä. Paista 200 c 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä koputtamalla leivän pohjaan. Kun leipä kumisee, se on valmista.

Mallaslimput ovat aina parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Ne sopivat hyvin myös pakastettavaksi.

 

Kommentoi



Ei kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi