Juuriruisleipä

bread-261928_1280

 

Oikea ruisleipä on oikeaa ruisleipää. Aikoinaan sen leipominen oli iso tapahtuma, johon saattoivat osallistua melkein koko kylän naiset. Leipää leivottiin kaikille yhteisvoimin. Tämä taikina on pieni, ja tästä saa kaksi isohkoa ruisleipää.

 

250g ruistaikinajuurta

Herätä taikinajuuri n. 5vrk ennen leipomista lisäämällä siihen 5dl vettä ja 300g ruisjauhoja. Sekoita päivittäin.

 

Leivontapäivänä lisää taikinajuureen

2,5 dl vettä

250 g ruissihtijauhoja

250 g vehnäjauhoja

12 g suolaa

Sekoita aineksista notkea taikina. Peitä ja anna kohota noin tunti. Alusta taikina vaivaamalla ja jätä vielä kohoamaan noin tunniksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä leipiä. Kohota vielä tunti ja paista lopuksi 250 c uunissa 20-25 minuuttia.

spike-8759_1280

Kommentoi



Ei kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi