Taikinanjuuret

bread-691467_640

 

Itse leivon kaikkein mieluiten taikinajuurella kohotettua leipää. Se vaatii hieman aikaa, mutta on todella sen arvoista. Lisäksi juurta voi säilyttää kuivattuna tai sen voi pakastaa, ja herätellä sen aina tarpeen vaatiessa. Tässä postauksessa on muutama perusjuuri, joita käytän omissa ohjeissani. Taikinajuurella leivottuja leipäohjeita voit hakea tästä blogista kirjoittamalla hakukenttään esim. taikinanjuuri tai juurileipä.

Ruistaikinajuuri

150g ruisjauhoja

1,5dl vettä

Sekoita jauhot ja vesi. Peitä kannella ja laita astia lämpimään paikkaan 3-4 päiväksi, kääntele juuri kerran päivässä.

Jos haluat pakastaa tai kuivata taikinajuuren, tee se tässä vaiheessa. Juuri säilyy pakastimessa noin 6 kk. Ota juuri sulamaan päivää ennen leipomista.

Neljäntenä tai viidentenä päivänä, tai sulatettuasi juuren pakastimesta, herätä taikinajuuri eli lisää siihen 5dl vettä ja 300g ruisjauhoja.

 

Vehnätaikinajuuri

100 g ruistaikinajuurta

500g vehnäjauhoja

5dl vettä

Jätä taikina yöksi kannella peitettyyn astiaan lämpimään paikkaan

Kommentoi



Ei kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi